İçeriğe geç

Fingirdek Ne Anlama Gelir

Fıngırdek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: fingirdek.

Fingirdek ne demek TDK?

İlk bakışta uygulanması pek mümkün görünmeyen bir iş veya girişim, tesadüfen olumlu sonuçlanabilir.

Fingirdemek ne anlama gelir?

1. Son derece şakacı ve neşeli davranışlar: Bana garip bir şekilde güldüler ve büyük kız da yaygara kopardı (Malik Aksel). 2. Karşı cinsten biriyle eğlenmek ve flört etmek: Flört etmesine izin verilmeyen bir kız değilim. İstesem aynı anda dört veya beş gençle flört edebilirim (Peyâmi Safâ).

Feshedilmek ne anlama gelir?

İptal, daha önce verilmiş bir kararın iptali ve iptali anlamına gelir. Bu kelime artık çoğunlukla “sonlandırma” anlamında kullanılır. Sonlandırma kelimesi birçok ifadede ve kalıplaşmış ifadede geçer. Örneğin, antlaşmayı bozmak, birinin sözünü ve yeminini bozmak anlamına gelir.

Oynak erkeğe ne denir?

Femboy (alternatif olarak femboi olarak yazılır), elbise, etek ve/veya uyluk gibi geleneksel olarak kadınsı özellikler gösteren erkekleri ifade eden modern bir argo terimdir.

Fingirdeşmek ne demek ingilizce?

“fingirdeşmek” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları: 1 sonuç shmuckle f.

Cilveli ne anlama gelir?

Coquettishness, sevimli görünmeye yarayan tavır ve davranış olarak tanımlanır. Cilve, anlamı birçok kişi tarafından yanlış anlaşılan bir kelimedir. Genellikle cinsel çekiciliğe hizmet eden flört anlamına gelen coquetry ile karıştırılır. Ayrıca anlamını utangaçlık veya çekingenlikle karıştıranlar da vardır.

Fingirdeşmek nedir ne demek?

Karşılıklı sohbet ve gülüşmeler için.

Feke ne anlama gelir?

II. Dünya Savaşı sırasında Maraş-Antep ve Adana’nın Fransızlar tarafından işgalinden yararlanan Haçin ve Feke Ermenileri, Fransızların kışkırtmasıyla orada yaşayan Türklere akıl almaz işkenceler yapmaya başladılar. Fransızların Kozan’ı işgal ettiği tarih olan 1919 yılı aynı zamanda Feke’nin işgali anlamına geliyor.

Müfakat ne demek?

Arapçada Kifa kelimesi hem ceza hem de ödül anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen ödül kelimesi, bir kişiye davranışından dolayı verilen ödül anlamına gelir. Yarışmalarda birinci olana verilen para ödülü de ödül olarak kabul edilir.

Müjgen ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre, mujgan kelimesi “kirpik” olarak yorumlanıyor. Yüzyıllardır kullanılan ve köklü bir geçmişi olan mujgan kelimesi, eski çağlarda kirpik anlamına geliyordu.

Mübeşşir ne anlama gelir?

İcra Memuru; Duruşma sırasında tarafları ve tanıkları duruşma salonuna çağırır, yerlerini gösterir ve tarafların sunduğu belge ve materyalleri hâkime iletir.

Lagvederek ne demek?

Arapça kökenli olup Türkçe’ye çevrilen agvetmek kelimesi, dağıtmak ve yok etmek anlamına gelir. Aynı zamanda “kaldırmak” kelimesi de işlevini durdurmak anlamında kullanılır.

Feyizlenmek ne demek?

Feyiz, “bolluk, feyiz, manevi kazanç” anlamlarına gelen “feyz” kelimesinden türemiştir. Türkçede feyiz, manevi veya maddi kazançlara ulaşma anlamına gelir.

Akdi ne demek?

Mülkiyetin devri için en yaygın sözleşme satın alma sözleşmesidir. Hukuki bir terim, insanları birbirlerine bir şey yapmaya veya vermeye zorlayan yasal bir ilişkiyi veya bu ilişkiden doğan yükümlülüğü ifade eder.

Fırfırın anlamı ne demek?

1. Mor, leylak ve köknar tonlarının izlerini taşıyan parlak kırmızı renk. 2. Adj. Bu renkte olan.

Fellik ne demek argo?

TDK’nin kadın sözlüğüne göre fallik, utanma duygusu olmayan veya kızarmayan anlamına gelir. Şakacı, sinir bozucu veya titrek yürüyüş anlamına da gelebilir. Fallik, genellikle çocukların cinsel organlarının farkına vardığı ve yönelimlerinin oluştuğu 3 ila 7 yaş arasındaki dönem için kullanılan bir kelimedir.

Fırfır yapmak ne demek?

Ruffling, flipper kollarının topa bakmadan amaçsızca ve çok hızlı dönmesine verilen genel bir isimdir.

Fırtılık ne demek?

Flutter: Slime. Phytose: Cute. Gabala: Wholesale. Gaççe-Geç: Kürt Kızı. Gada: Trouble.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir