İçeriğe geç

İHbar Edenin Kimliği Açıklanır Mı

Şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?

CIMER’e şikayette bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin açıklanıp açıklanmayacağı sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. CIMER’e başvuruda bulunulduğunda, başvuruyu yapan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.

Suçu ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Tüm ihbarların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen ihbar sisteme aktarılır ve gelen tüm ihbarlar belirli bir gizlilik seviyesinde kaydedilir ve ihbarı yapan vatandaşın kimliği asla başkasına ifşa edilmez. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, delil sağlamak ve işlemi tamamlamak…

181 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Bildirim ve şikâyetinizde isminizi belirtmiş olsanız dahi, 5510 sayılı Kanun ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca isminiz gizli tutulacak ve sosyal güvenlik müfettişleri ile denetimi yapan kurum yetkilileri tarafından ifşa edilmeyecektir.

İsimsiz ihbar kabul edilir mi?

Madde 1/a: “Ad, soyad veya adres bulunmayan, imzası bulunmayan, konusu belli olmayan veya yargı mercilerinin görevine girmeyen dilekçelere cevap verilmez.”

Emniyet ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Konum bilgisiyle sisteme giren bildirim, bölgeye yakın bulunan ekibe iletilir. Muhabirin kimliği kesinlikle gizli tutulur. Vatandaşlarımızın desteği, suçla mücadelede bize büyük güç verir.

170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

170 Muhalif kişinin kimliği açıklanacak mı? 170 İhbar Hattı’na yapılan bildirimler, ihbarı yapan kişinin kimlik bilgilerinin alınmasıyla başlar. İhbar eden kişinin kimlik bilgileri kolluk kuvvetleri tarafından gizli tutulacak ve üçüncü taraflara açıklanmayacaktır.

İsimsiz ihbar mümkün mü?

Şikâyette bulunan kişi, ismini açıklayabilir veya gizli tutabilir. Ceza şikâyetinde şüphelinin isminin açıklanması zorunlu değildir;

Şikayet ile ihbar arasındaki fark nedir?

Yukarıda bir rapor ile şikayet arasındaki ayrımı yaparken açıkladığımız gibi, herkes bir suç olayını yetkililere (kolluk kuvvetlerine veya doğrudan savcılığa) bildirebilir. Ancak, bildirim yalnızca mağdur veya suçtan zarar gören kişi tarafından yapılabilir.

İhbarda bulunmak suç mu?

112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız aradığı tespit edilen kişilere, 27/12/2003 tarihli ve 5711 sayılı İdari Suçlar Kanunu’na göre valiliklerce ceza verilir.

181 şikayet edince ne olur?

Şikayetçi anonim kalmak istese bile şikayeti Alo 181 müşteri temsilcisi tarafından kayıt altına alınacaktır. Kaydedilen şikayetler daha sonra ÇŞİDB’nin ilgili birimine iletilecektir. Şikayetler alındıktan sonraki üç (3) iş günü içerisinde kayıt altına alınacaktır.

170 şikâyet edince ne olur?

İşçi Koruma Yasası’nın gerekliliklerine uymayan işletmeler, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenir. Denetleme sonucunda müfettişler cezai yaptırımlar uygular. İşverenler, kendileri ve çalışanları için OSGB şirketlerinin hizmetlerini kullanarak işçi koruma yasalarına uymakla yasal olarak yükümlüdür.

Polise nasıl ihbar edilir?

Cep telefonunun SMS bölümüne bildirim ve şikayete ilişkin bilgiler yazıldıktan sonra 155 numarasına ücretsiz mesaj gönderilir. SMS bildirimlerine interaktif olarak cevap vermek hiçbir şekilde mümkün olmadığından, SMS içeriğinde bildirime ilişkin tüm bilgilerin eksiksiz yazılması gerekmektedir.

İhbar asılsız çıkarsa ne olur?

İhbarın asılsız olması halinde: Yapılan inceleme sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşılırsa ve asılsız ihbarı yapan kişinin kötü niyetli olduğu tespit edilirse yasal işlem yapılabilir.

İsimsiz şikayet dikkate alınır mı?

CIMER şikayetleri anonim olamaz ancak anonim olabilir. İhbar türü seçilerek kimliği ve iletişim bilgileri gizlenen, ancak konusu itibarıyla şikayet türü kapsamına giren talepler şikayet olarak işleme alınacaktır.

Online ihbar bulunur mu?

Bilgisayarınızdan da polise ihbarda bulunabilirsiniz. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. “.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx” adresinden erişilebilen “Çevrimiçi İhbar Hattı Uygulaması” üzerinden ihbarda bulunabilirsiniz.

CİMER’e şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?

Şikayet niteliğindeki başvurularda, CIMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.

CİMER’e şikayet ettiğim kişi beni bulabilir mi?

Gizli kimlik bilgilerim üçüncü kişilerle paylaşılacak mı? Bilgi edinme ve CİMER’e yapılan talepler (kimlik ve iletişim bilgilerinin açık veya gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi veya makamlarla paylaşılmayacaktır.

Birinin şikayetçi olduğunu nasıl anlarız?

Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya soruşturma hakkında bilgilendirildiğinizde bilgilendirilebilirsiniz.

Hakkımızda şikayet varsa ne olur?

Hakkınızda bir şikayette bulunulduysa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcı adına ifadenizi alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti